با اضطراب ویروس کرونا چه کنیم؟/ چگونه ایمن بمانیم و هم زمان با اضطراب کنار بیایم؟
این روزها خیلی ها اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند. اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل می کند.
این روزها خیلی ها اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند.
اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل می کند.
اضطراب می تواند روی سیستم ایمنی تاثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماری ها تضعیف کند؛ گاهی نیز اضطراب سبب رفتارهای ناکارآمد می شود.
با اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری چگونه برخورد کنید؟
1_ دست ها را مکررا بشوییم؛ این موثرترین روش برای پیشگیری از بیماری است.
2_ به دنبال اطلاعات دقیق باشیم و این اطلاعات را از منابع معتبر مانند سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و سایت های دانشگاهی علوم پزشکی دریافت کنیم.
3_ می توانیم پرسش های خود را از سامانه سلامت با شماره 190 بپرسیم.
4_ نیازی نیست بیش از روزی یک یا دو بار اخبار را بررسی کنیم.
5_ پیش از نشر اخبار و اطلاعات از درستی آن مطمن شویم؛ انتشار اخبار نادرست، اضطراب، اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل زیاد می کند.
6_ اگر برای رعایت ایمنی ساعات طولانی در منزل هستیم، سعی کنیم در خانه فعال باشیم و بیکار نمانیم، تحرک کافی داشته باشیم و حتی در خانه ورزش کنیم.
7_ برای قدم زدن و پیاده روی به مکان های خلوت یا طبیعت برویم و خود را مدت طولانی در خانه حبس نکنیم.
8_ با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنیم؛ صحبت در مورد نگرانی ها به بهتر شدن حال شما کمک می کند، اما صحبت های خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنیم.
9_ تلاش کنیم بر مواردی که روی آن کنترل داریم، تمرکز کنیم؛ از روش هایی مانند آرام سازی، سرگرم کردن خود، تماشای فیلم یا هر فعالیت لذت بخش دیگر که قبلا برای کاهش اضطراب و استرس شما موثر بوده استفاده کنیم.
10_ اگر احساس می کنیم تحت فشار زیادی هستیم یا انجام کارهای روزمره برای شما سخت شده با پزشک، روان پزشک یا روانشناس مشورت کنیم./103
«فریبا رضایی»؛ سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید